7 redenen waarom je een autist als beste vriend wilt

Omdat iedereen een autist als vriend verdient. En omdat iedereen met autisme het verdient te weten dat hij of zij een hele waardevolle vriend is. Zeven redenen waarom je een autist als beste vriend wilt. Komt-ie. 

1. Eerlijkheid. Staat dit t-shirt leuk? Zit mijn haar goed? Wat vind je van deze tekst? Een autist geeft je een eerlijk antwoord. Dat is niet altijd even leuk, maar het is wel eerlijk. En, eerlijk is eerlijk, je wilt toch gewoon dat een goede vriend eerlijk is? Dat een vriend het zegt wanneer je straal voor schut loopt met dat foeilelijke t-shirt dat ook nog eens vloekt met je haarkleur. Of dat een vriend het zegt wanneer dat plan waar jij zo uitzinnig over bent, eigenlijk gewoon dom is.

2. Een goed geheugen. Je verjaardag wordt waarschijnlijk niet vergeten als je een autist als vriend hebt. Zelfs zonder social media. Dat is in dit tijdperk toch al heel wat? ;) Daarnaast kan je het brein van je favoriete autist misschien ook gebruiken als boodschappenlijstje, agenda of als voicerecorder. Om dingen die je een paar weken terug hebt gezegd, op te halen. Disclaimer: dit kan ook in je nadeel werken.

3. Je partner in crime bij een escaperoom. Je wilt je favoriete autist in je team hebben als je een escaperoom speelt. Of het nou komt omdat we analytisch zijn, creatief, doorzetters of omdat we oog voor detail hebben; je wilt spelletjes (met een niet al te grote geluksfactor) met ons spelen en niet tegen ons. Want wij zijn daar geregeld best wel heel erg goed in.

4. Oog voor detail, nauwkeurig. Een e-mail, sollicitatiebrief of iets anders wat nauwkeurig moet worden nagekeken? Je bent bij je favoriete autist waarschijnlijk aan het juiste adres. Die speld in de hooiberg, die vinden wij.

5. Loyaal. Mensen met autisme zijn vaak loyaal. Als je een plek in ons hart hebt, dan staan we voor je klaar. No matter what. En mensen met autisme kijken er vaak niet van op als je net wat anders bent dan 'gemiddeld'. We zijn zelf – gelukkig maar – ook niet 'gemiddeld'. 

6. Gedeelde interesse. Als je een gedeelde interesse hebt met je favoriete autist en je hier graag over praat, dan kan je waarschijnlijk je geluk niet op. Je favoriete autist kan hier waarschijnlijk uuuuren met je over praten. Tot in de details. Die hoogstwaarschijnlijk allemaal correct zijn. En ja, dat kan ook irritant zijn. Maar toch.

7. Omdat mensen met autisme gewoon super tof zijn. Punt.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2020 Autistmijwat

Een blog over leven met autisme. 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.