Informatie


Autisme in het kort

Voor de autismelocaties van Lister, maakte ik een folder waarin autisme in het kort wordt uitgelegd. Bedoeld voor mensen die nog niet tot nauwelijks kennis hebben van autisme.

Autistic burnout

Autistische burn-out

De autistic burnout wordt een steeds bekender fenomeen. Maar, wat is een autistische burn-out eigenlijk? Wat zijn kenmerken? En, wat zijn tips om het te voorkomen?

Autisme bij vrouwen

Alhoewel autisme al complex is, is autisme bij vrouwen misschien nog wel complexer. Waarom krijgen vrouwen vaak relatief laat een autismediagnose? En; hoe ziet autisme bij vrouwen eruit? 

Centrale coherentie

Onder centrale coherentie (CC) wordt het vermogen verstaan om informatie te integreren tot een betekenisvolle samenhang, waarbij de context wordt meegenomen. Bij mensen met autisme kan sprake zijn van een verminderde CC.

Wegwijzer

Executieve functies

Mensen met autisme kunnen problemen ondervinden bij zaken die met executieve functies verbonden zijn. Welke problemen zijn dit en wat zijn executieve functies eigenlijk?

Intense wereld

Intense Wereld Theorie

De Intense Wereld Theorie gaat er vanuit dat autisme voortkomt uit een verbeterde (eigenlijk een te goede) hersencapaciteit, in plaats van tekortkomingen. Het brein is hyperactief. 

© 2020 Autistmijwat

Een blog over leven met autisme. 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.