Over mij

Laat ik maar beginnen met een discussie binnen 'autismeland': spreek je over een 'autist' of over 'iemand met autisme'? Ben ik een autist of iemand met autisme? Mijn voorkeur gaat uit naar 'autist'. Waarom? Omdat het in elke vezel van mij zit en nooit weggaat. Er is geen aan- of uitknop. Net zoals ik mijzelf eerder een Nederlander noem dan iemand met de Nederlandse nationaliteit. Net zoals ik eerder zou zeggen dat ik een gebroken been heb (vergankelijk) dan dat ik een gebroken been ben. 

Op mijn blog gebruik ik 'iemand' of 'een persoon met autisme' en 'autist' door elkaar. Dat is inconsistent (excuses aan alle mede-autisten die deze inconsistentie lastig vinden) maar maakt, zo vermoed ik, de toon van blogs wel vriendelijker.

En verder? Mijn naam is Marije en ik ben 25 jaar oud of jong. Sporten en schrijven zijn mijn twee grootste hobby's. Wat ik het meeste doe, is denken. Ik denk, denk, denk en denk. Eigenlijk de hele dag door. Een kwaliteit, ik kan soms best snuggere dingen bedenken, maar ook een valkuil en een energievreter. Ik denk dat veel mede-autisten (of andere mensen met autisme, net wat je wilt) dit herkennen.

 

Contactgegevens

Vragen of opmerkingen? Je kan contact met mij opnemen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

Marije (25)

'Vriendenboekweetjes'

  • Waar je mij 's nachts wakker voor mag maken: een goed gesprek
  • Lievelingsboek: De kunst van het veldspel
  • Lievelingsserie: La Casa de Papel
  • Lievelingsfilm: A Monster Calls
  • Wat ik vroeger wilde worden: topsporter
  • Wat nog altijd op mijn verlanglijstje staat: een trampoline

 

 

© 2020 Autistmijwat

Een blog over leven met autisme. 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.